ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція підтвердила вбивство одного з лідерів "Правого сектору" Музичка (оновлено)

Наразі нікого не затримували

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом убивства Олександра Музичка (відомий також як Сашко Білий) - координатора партії "Правий сектор" у Західній Україні.

Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі управління Міністерства внутрішніх справ у Рівненській області.

Музичка застрелили в ніч проти 25 березня біля кафе в Рівному.

"Убито тільки Сашка Музичка. Тільки його тіло виявлено. Це сталося в селі Бармаки Рівненського району. Це село, де мешкав Олександр Музичко. Там є таке кафе, яке називається "Джерельце". Міліцію 25 березня о 00:05 повідомили працівники швидкої допомоги про те, що в цьому розважальному закладі відбувається бійка. Бійка була близько 23:00. Коли працівники міліції виїхали на місце події, вони виявили тіло Олександра Музичка на території цього розважального закладу. На вулиці. З вогнепальними пораненнями. Тобто воно (поранення, - Ред.) там не одне. Я не можу сказати, чи влучили вони в серці, але те, що постріл у ділянку серця є, - це факт", - розповіла представник прес-служби.

За її словами, наразі тривають слідчі дії, встановлюють людину, яка скоїла цей злочин. Кримінальне провадження відкрито за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). "Міліція не розголошує всієї інформації у зв'язку з великим резонансом цього злочину. Щоб не нашкодити слідству", - зазначили в прес-службі.

Відповідаючи на запитання, чи були на місці злочину громадяни Росії, представниця прес-служби УМВС повідомила, що наразі такої інформації немає. "Цього я вам теж не можу сказати. Слідство триває", - зазначила вона.

Прес-служба також не повідомив про зброю, з якої застрелили Музичка. "Цього не можу сказати. Це вже тільки після розтину. Поки що про зброю, з якої зроблено постріли, не можу вам нічого сказати", - розповіла представник прес-служби.

Вона також не підтвердила інформацію про викрадення людей, членів "Правого сектору". "Ця інформація наразі не підтверджена абсолютно нічим. Те, що Музичко проводив час у закладі не сам - це точно. А те, що з ним були представники "Правого сектору" - це буде встановлено після опитування всіх свідків. Про зникнення людей - поки що ця інформація не підтверджена", - наголосили в прес-службі.

Раніше низка місцевих рівненських ЗМІ написали, що Музичка і ще п'ятьох осіб викрали невідомі й вивезли на територію зазначеного кафе. Серед викрадених нібито було троє бійців "Правого сектору" і двоє цивільних, зокрема начальник міського центру зайнятості Володимир Даценко.

На початку березня Росія оголосила Музичка в міжнародний розшук за звинуваченням у причетності до вбивств російських військовослужбовців у Чечні. Музичко опинився під слідством і в Україні після того, як під відеозапис побив прокурора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram