ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ знайшла тротилові шашки поблизу Майдану

Під час подальших заходів у лісі виявлено схованку зі зброєю

СБУ знайшла тротилові шашки поблизу Майдану
Фото: news.siteua.org

Співробітники Служби безпеки України спільно з ГУ МВС України викрили протиправну діяльність осіб, причетних до незаконного обігу зброї та вибухових речовин у столиці та Київській області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

20 березня вибухівку вилучили в центрі столиці. Правоохоронці встановили, що зловмисники сховали її в одній з будівель біля Майдану Незалежності. Дві тротилові шашки загальною вагою 400 грамів виявили за вентиляційною трубою біля одного з під'їздів будинку на вул. Б. Грінченка.

Під час подальших заходів 24 березня співробітники СБУ спільно з працівниками міліції на території Білодубровського лісництва в м. Києві, на відстані 1,5 км від вул. Радистів, виявили схованку, з якої із залученням вибухо-технічної лабораторії МВС України вилучено 13 тротилових шашок загальною вагою 2,6 кг, три пістолети, обріз мисливської гладкоствольної рушниці, 120 патронів до автомата Калашникова, 103 патрони до пістолетів ТТ, ПМ і "Кольт".

Зараз органи внутрішніх справ здійснюють слідчі дії - документують протиправну діяльності зловмисників, щоб  ухвалити процесуальне рішення.

Нагадаємо, 19 березня в Києві зайнялася нежитлова будівля, що примикає до Будинку архітекторів (вул. Б.Грінченка, 9). Під час пожежі в будівлі-складі почали вибухати феєрверки та петарди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram