ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція затримала угруповання, яке намагалося пограбувати склад зі зброєю

У зловмисників вилучили рушницю і пістолети

Міліція затримала угруповання, яке намагалося пограбувати склад зі зброєю
Изъятый карабин
Фото: http://mvs.gov.ua/

Працівники управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Одеській області затримали зловмисників, які скоїли напад у селі Жеребкове Одеської області на Базу ресурсного забезпечення і проведення аварійно-рятувальних робіт Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це повідомляє сайт МВС.

Варто зазначити, що після демілітаризації у 2004-2005 роках сил МНС України і перетворення військ Цивільної оборони України на невійськову (спеціальну) Оперативно-рятувальну службу цивільного захисту їй дісталася у спадок велика кількість зброї, зокрема: автомати, кулемети, пістолети, гвинтівки, карабіни і гранатомети. Зброя була сконцентрована на трьох складах, в тому числі в Жеребковому, повідомляють одеські ЗМІ.

Близько 6:00 24 березня група зловмисників у камуфляжі і масках напала на вартового і відібрала в нього карабін і патрони. Нападникам були потрібні зброя, боєприпаси та вибухівка.

Інший вартовий, побачивши сторонніх осіб, почав стріляти в повітря. У відповідь зловмисники почали відстрілюватися, а потім утекли.

За цим фактом одразу було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Гарячим слідом оперативники УБОЗ установили і затримали організатора угруповання й активних його членів. Також було знайдено викрадений карабін.

Крім того, вилучено рушницю, пістолети, патрони, радіостанції, маски для обличчя, бронежилети, арбалет зі стрілами, ніж і бінокль.

Чоловіків затримали згідно зі ст. 208 КПК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram