ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила агентурну мережу російської розвідки у Херсонській області

Шпигуни збирали дані про українську армію

СБУ викрила агентурну мережу російської розвідки у Херсонській області
Фото: http://novostey.com

СБУ викрила та припинила незаконну діяльність агентурної мережі військової розвідки Російської Федерації, яка здійснювала підготовку акцій, спрямованих на підрив обороноздатності України.

Про це повідомляє прес-центр спецслужби.

Затримано жителя Херсонської області, колишній військовослужбовець, який за завданням представника Розвідувального управління Чорноморського флоту РФ залучив групу українських громадян до збору інформації військового характеру у Херсонській області. Ще одне доручення від іноземних кураторів полягало в підготовці умов для здійснення в Херсонській області диверсійних акцій.

Група встановлювала місця базування і передислокації, ступінь бойової готовності, чисельність особового складу, види та кількість озброєння та військової техніки частин і з'єднань Збройних сил України. Окрема увага приділялася лініям оборони, побудованим у зв'язку із загостренням ситуації на південно-східних кордонах держави, і замаскованій важкій військовій техніці. Для отримання таких відомостей, залучені до протиправного співпраці громадяни, виїжджали автомобілями до районів Херсонської області, які межують з АР Крим, де особисто спостерігали за змінами дислокації українських військових частин та переміщеннями військової техніки. Зібрані агентурою дані передавалися російському шпигунові з дотриманням вимог конспірації.

За оцінкою експертів, інформація, яку збирали і передавали іноземній стороні, містить відомості, що становлять державну таємницю, а її розголошення завдає шкоди обороноздатності нашої держави.

У результаті вжитих контррозвідкою СБУ заходів резидент, який керував агентурною мережею, затриманий. Розпочате кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст.111 КК України, - "державна зрада". Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі до 15 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram