ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція не пускає столичних активістів до Харківської області (ОНОВЛЕНО)

Активістів зустрів спецназ

Міліція не пускає столичних активістів до Харківської області (ОНОВЛЕНО)
Фото: со страницы на Facebook Тараса Химчака

Автоколону Дружби - столичних активістів, які їхали підтримати прихильників єдності країни у східні області, затримали на в'їзді в Харківську область. Про це LB.ua повідомив активіст, учасник автопробігу, "свободівець" Євген Карась.

За словами Карася, їх машина відстала, бо заїжджала за активістами до Полтави. "Поки ми заїхали до Полтави, нам подзвонили з тих автобусів, які їхали першими, повідомили, що вони вже на кордоні з Харківською областю. Сказали, що на кордоні стоїть спецназ - дуже багато людей в чорному і з автоматами. Після цього зв'язок з активістами пропав - їх телефони не відповідають. Вдалося додзвонитися тільки до однієї людини, було чути крики і звуки бійки, так що, ми думаємо, їх затримав спецназ". Також Карась повідомив, що йому дзвонили активісти Правого сектору і розповіли, що їх автобус також затримали на в'їзді в Харківську область .

"Також є інформація, що раніше затримали ще одну легкову машину", - говорить Карась.

В автопробігу Дружби брали участь активісти з різних міст та футбольні фанати - загалом 44 людини, серед них 2 іноземці, громадянин Швеції та громадянин США. Колона складалася з 4 легкових автомобілів і 2 автобусів. Зараз на зв'язку тільки один автомобіль - той, який заїжджав до Полтави.

ОНОВЛЕННЯ . Євген Карась повідомив LB.ua з слів активістки , яка зараз перебуває на місці подій , що автобуси затримав розформований "Беркут" , який перейшов на бік сепаратистів. Активістка передає, що зупиняють будь пасажирський транспорт , який намагається в'їхати в область , і всіх без винятку чоловіків - б'ють.

ОНОВЛЕННЯ 17.41 . Голова прес-служби МВС у Полтавській області заявив, що активістів затримала міліція, тому що "цей автопробіг важко назвати дружнім". Він сказав , що з автобусів вилучено ящики з коктейлями молотова, холодну зброю, каски та бронежилети. Затриманих везуть до Полтави в РВВС.

Нагадаємо , сьогодні о 18.00 у Харкові має відбутися мітинг за єдність України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram