ГоловнаСуспільствоПодії

"Правий сектор" заблокував колишніх "беркутівців", вимагаючи вибачень

Протистояння виникло біля будівлі Апеляційного суду Києва

"Правий сектор" заблокував колишніх "беркутівців", вимагаючи вибачень
Архив
Фото: Макс Левин

Апеляційний суд Києва залишив під вартою одного з бійців спецпідрозділу "Беркут", підозрюваного в причетності до розстрілу активістів у центрі Києва 18-20 лютого.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд відмовив у задоволенні скарги адвокатів підозрюваного щодо зміни запобіжного заходу на домашній арешт.

Тим часом біля Апеляційного суду зібралося близько 50 активістів "Правого сектору". Вони перекрили вхід на територію суду. Крім того, біля входу до будівлі суду перебувають близько 100 колишніх бійців "Беркута" та цивільних осіб, які прийшли підтримати заарештованого.

Через якийсь час активісти "Правого сектора" почали кидати в колишніх "беркутівців" світло-шумові гранати та яйця, після чого тим довелося сховатися в будівлі суду.

Кілька десятків людей, які позиціонують себе як активісти "Правого сектору", заблокували вхід на територію суду. Вони не мають наміру випускати з будівлі колишніх "беркутівців", доки ті не вийдуть і не попросять вибачення перед народом.

Співробітники суду та колишні бійці "Беркута" спробували вступити в переговори з цими людьми стосовно розблокування виходу з приміщення, але ті погодилися на цей крок лише після виконання їхніх вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram