ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ: у Маріуполі були вбиті два бойовики

Раніше в. о. голови МВС повідомляв про трьох загиблих

ГПУ: у Маріуполі були вбиті два бойовики
Фото: www.0629.com.ua

Під час операції з відбиття штурму військової частини у Маріуполі Донецької області 16 бойовиків отримали поранення, двоє з них померли під час надання їм медичної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"Згідно з попередніми даними медиків, майже всі нападники, які отримали поранення, перебували у стані алкогольного сп'яніння. При цьому на місці події затримано 64 нападники, їх особи встановлюються. Співробітники міліції та військовослужбовці під час операції не постраждали", - додали в ГПУ.

Головне управління нагляду за дотриманням законів у військовій сфері Генеральної прокуратури зазначає, що військовослужбовці Національної гвардії України, які застосували проти терористів штатну стрілецьку зброю, діяли правомірно, використовуючи надані законодавством права.

У зв'язку з подіями, що відбулися 16-17 квітня поблизу військової частини, Управлінням СБУ в Донецькій області розпочато кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт), органами міліції міста Маріуполь - за ч.2 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, увечері 16 квітня близько 300 агресивно налаштованих озброєних осіб, використовуючи фугаси і "коктейлі Молотова", зробили спробу увірватися на територію військової частини в Маріуполі та захопити арсенал, який там зберігався. У відповідь на атаку військовослужбовці спільно з працівниками МВС провели операцію з локалізації та роззброєння нападників.

При цьому 25 осіб, затриманих після штурму, міліція вже відпустила.

Вранці в четвер голова МВС Арсен Аваков повідомив, що у Маріуполі під час атаки на військову частину було вбито троє нападників, 13 людей поранено, 63 затримані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram