ГоловнаСуспільствоПодії

Росія готує заходи на заборону в'їзду в Україну чоловікам з РФ

Сергій Лавров заявив, що вжитий Києвом захід не допоміг переговорам

Росія готує заходи на заборону в'їзду в Україну чоловікам з РФ
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Росія готує заходи у зв'язку рішенням української влади закрити російським чоловікам в'їзд на територію країни.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Російської Федерації.

"Російська сторона наполягає на негайному офіційному роз'ясненні українською стороною кроків, зроблених Державною прикордонною службою України. Після отримання відповідної інформації від Києва розглядатимуться можливі заходи у відповідь", - йдеться в заяві МЗС РФ, опублікованій на сайті відомства в четвер, 17 квітня.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров після чотиристоронніх переговорів щодо української кризи назвав заборону на в'їзд російських чоловіків на територію України "обурливою".

"Що стосується рішення про дискримінацію громадян Російської Федерації чоловічої статі певного віку в тому, що стосується можливості приїхати в Україну, ми залучили до цього факту увагу. Це обурливо, зовсім не відповідає тому духу, який наші західні партнери хотіли створити на цій зустрічі", - цитує слова Лаврова ИТАР-ТАСС.

Він також назвав цей крок української сторони "явно дискримінаційним і недружнім".

Прикордонна України ввела заборону на в'їзд в країну для російських чоловіків у віці від 16 до 60 років через загрозу тероризму. Починаючи відсьогодні зазначені особи не зможуть потрапити на територію України на жодному з видів транспорту. Відповідне повідомлення вже отримали російські авіакомпанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram