ГоловнаСуспільствоПодії

Кримська влада не уклала договорів про постачання води, - Одарченко

Північно-Кримський канал на 85% забезпечує потребу півострова у воді

Кримська влада не уклала договорів про постачання води, - Одарченко

Голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко заявив, що безвідповідальні дії нинішнього керівництва Криму залишають півострів і його жителів без дніпровської води.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє видання "ПИК".

"Херсонська область і держоргани зробили все від себе залежне, щоб вода в Крим подавалася у звичайному режимі. 19 березня відбувся запуск, виконані всі технологічні процедури. Далі мало відбутися укладення договорів і початок розрахунків за ту воду, яка йде до Криму. Однак ні єдиного договору укладено не було, відбувається безвідповідальне захоплення технологічних споруд, і зараз вони не обслуговуються. Тому немає змоги нормально подавати воду, річище каналу висихає", - сказав Одарченко.

Водопотреби Криму

забезпечують із Північно-Кримського каналу на 85%. Водою Північно-Кримського каналу зрошують понад 460 тис. га сільгоспугідь, із них майже 102 тис. га - у Херсонській області та близько 360 тис. га у Криму.

Нагадаємо, в.о. голови Криму Сергій Аксьонов заявив, що Київ скоротив подачу води через Північно-Кримський канал до 5,5 кубів на секунду за норми близько 70 кубів на секунду.

В.о. заступник голови Адміністрації президента Андрій Сенченко заявив, що Крим замість того, щоб укласти відповідну угоду і розрахуватися з боргами за перекачування води (близько 1,5 млн гривень), здійснює несанкціонований забір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram