ГоловнаСуспільствоПодії

Українські кораблі, які базувалися на Донузлаві, попрямували до Одеси

Всього вже звільнено 12 із близько 70 суден

Українські кораблі, які базувалися на Донузлаві, попрямували до Одеси
Фото: http://fleet.sebastopol.ua/

19 квітня, вранці, більшість кораблів і суден забезпечення Військово-морських сил Збройних сил України, які раніше базувалися на озері Донузлав, підняли українські прапори та взяли курс до порту Одеси.

Про це повідомляє газета "Флот України".

Зокрема, в результаті досягнутих домовленостей між оборонними відомствами України та Росії, Південну військово-морську базу в смт Новоозерному, яка захоплена російськими військами спеціального призначення, покинув середній десантний корабель "Кіровоград", протичовновий корвет "Вінниця", протипожежний катер "Євпаторія", буксир "Ковель", танкер "Горлівка" та буксирний катер "Новоозерне".

Всі кораблі, крім "Вінниці", йдуть своїм ходом.

Це стало можливим після того, як судна допоміжного флоту Чорноморського флоту Росії приступили до активних дій із розблокування виходу з озера Донузлав.

Нагадаємо, що в ніч на 6 березня заради того, щоб кораблі Військово-Морських сил України не змогли вийти в море, російські військові на виході з озера Донузлав затопили великий протичовновий корабель "Очаків", рятувальне водолазне судно "Шахтар" і два судна забезпечення.

Слід зазначити, що цього тижня до Одеси українськими військовими моряками вже були виведені з портів Криму танкер "Судак", колекторне судно "Шостка", корабель управління "Донбас", ракетний катер "Прилуки", танкер "Фастів" та судно розмагнічування "Балта".

Всього Росія захопила близько 70 кораблів ВМС України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram