ГоловнаСуспільствоПодії

Український прапор з'явився над будівлею Меджлісу в Сімферополі

Поліція попередила кримських татар про можливі провокації через прапор

Фото: QHA

Сьогодні кримська поліція прийшла в Меджліс кримських татар у Сімферополі за дзвінком "небайдужих громадян", повідомляє  QHA. Причиною виклику став український прапор на фасаді будівлі.

"Чому протягом 23 років тут на мітингах, на будівлях були прапори Росії, і для вас це не було причиною для візитів, а тепер вас бентежить український прапор?" - запитав у поліцейських Різа Шевкієв, член Меджлісу і керівник благодійної організації "Фонд "Крим".

Співробітники поліції сказали, що повинні скласти протокол за отриманим сигналом і попередили Шевкієва, що він має право відмовитися від надання інформації. Різа Шевкієв скористався цим правом. Також співробітники поліції попередили про те, що прапор може стати причиною провокацій і нападів на будівлю. Шевкієв відповів, що завдання поліції - боротися з провокаторами.

Нагадаємо, Меджліс кримських татар - це аналог уряду в кримців (кримських татар). 20 березня Верховна Рада України визнала кримських татар корінним народом Криму, а також узаконила Курултай і Меджліс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram