ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ: у Миколаєві готували вибух на 9 Травня

Теракт планували влаштувати, коли ветерани покладатимуть квіти

Служба безпеки України викрила і припинила злочинну діяльність групи осіб, які під час заходів до Дня Перемоги готувалися вчинити диверсійні акції, спрямовані на ескалацію ситуації в Миколаївській області.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Зокрема, зловмисники планували здійснити вибух під час покладання ветеранами квітів до монумента Великої Вітчизняної війни в обласному центрі", - сказано в повідомленні.

29 квітня співробітники СБУ в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу обшукали квартири й машини кількох місцевих жителів, які входять до складу цієї групи сепаратистського спрямування.

Фото: http://www.sbu.gov.ua

Під час слідчих дій було виявлено і вилучено комп'ютерну техніку з листуванням сепаратистів щодо організації силових акцій у Миколаєві, кошторисами витрат для фінансування місцевих груп так званої "самооборони", ескізами листівок сепаратистського змісту.

Фото: http://www.sbu.gov.ua

"Вилучено також готові листівки, методичні рекомендації про організацію акцій для дестабілізації ситуації в області та про специфіку управління натовпом, списки громадян, яких зловмисники планували залучати до силових дій, докладні карти спостереження за розташованими на в'їздах у Миколаїв блокпостами, списки українських активістів і т.д. У зловмисників вилучено також велику кількість масок-"балаклав", травматичну і холодну зброю", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 25 квітня СБУ викрила та припинила злочинну діяльність екстремістсько-терористичної групи, яка на замовлення російського телеканалу планувала влаштувати в Одесі провокації на 9 травня. Члени цієї групи збиралися, за їхніми словами, "цинічно тероризувати" ветеранів, надалі звинувативши в насильницьких діях проукраїнські сили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram