ГоловнаСуспільствоПодії

Джемілєв знову спробує потрапити у Крим

Меджліс кримських татар анонсував масову зустріч свого екс-керівника

Джемілєв знову спробує потрапити у Крим
Фото: www.dyvys.in

Меджліс кримських татар скасував святкування Хидирлезу і закликав кримців зустріти Мустафу Джемілєва на в'їзді на півострів. Зустріч відбудеться о 8:00 на в'їзді у Крим біля контрольного пункту "Армянськ".

Мустафа Джемілєв - борець за права кримських татар, який більш ніж 20 років керував Меджлісом, депутат Верховної Ради України від партії "Батьківщина".

Учора Мустафа Джемілєв не зміг потрапити до Криму літаком із Москви. Депутатові заборонили в'їзд у Росію.

"Акт приголомшливого порушення прав людини на вільне пересування, тим паче щодо легендарного правозахисника, лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, який повертається на свою Батьківщину - у Крим, де живуть його сім'я, рідні, близькі та друзі, - спричинив величезний резонанс й обурення кримськотатарського народу", - повідомляє Меджліс на своєму сайті.

Нагадаємо, 22 квітня невідомі люди в камуфляжі вручили Джемілєву папір про заборону в'їжджати у Крим до 2019 року. Офіційні російські органи назвали цей папір підробкою, оскільки на ньому не було ні печаток, ні підписів. Однак, як бачимо, заборона на в'їзд до Криму для Джемілєва справді існує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram