ГоловнаСуспільствоПодії

Ярема заявив, що причина смерті людей в ​​Одесі - таємнича речовина

За словами віце-прем'єра, люди вмирали миттєво

Ярема заявив, що причина смерті людей в ​​Одесі - таємнича речовина
Фото: Думская.net

В охопленому вогнем Будинку профспілок в Одесі люди вмирали миттєво через горіння невідомої речовини. Про це в Одесі на брифінгу заявив перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема, повідомляє УНІАН.

За словами Яреми, зараз у лікарнях Одеси перебувають близько 90 осіб, зокрема 22 міліціонери. Він зазначив, що навмисне не називає імен загиблих людей, тому що зараз тривають слідчі дії, "за результатами яких будуть зроблені висновки".

"Унаслідок застосування вогнепальної зброї одна людина загинула на місці, отримавши поранення в ділянку грудної клітки... Встановлено, що співробітники міліції, які повинні забезпечувати громадський порядок, були залучені на стадіоні, де проходив футбольний матч, проте згодом близько 50 міліціонерів, за вказівкою заступника начальника Управління МВС, були скеровані на місце, де відбувалися масові заворушення. У результаті ці співробітники не до кінця виконали свої функції і дали можливість абсолютно полярним політичним силам зійтися і заподіяти тілесні ушкодження", - сказав Ярема.

Він також повідомив, що після того, як сталася бійка, велика частина патріотично налаштованих громадян (у тому числі футбольні вболівальники ), які за чисельністю перевершували опонентів приблизно в 4 рази, пройшли до Будинку профспілок, де знаходилося наметове містечко сепаратистів. Вони підпалили намети, потім під час сутички почалося займання центральної частини будівлі.

"Багато людей загинуло, стрибаючи з 4-5 поверхів будівлі, решта - від чадного газу або згоріли... Я був на місці події і бачив велику кількість загиблих людей. І було видно, що вони загинули раптово, дуже швидко. Тобто горіла якась речовину, яка виділяла газ, і цей газ дуже швидко вплинув на людей, які знепритомніли і померли на місці. Що це за газ, яка речовина горіла, покаже експертиза. Зокрема експертиза тіл загиблих", - сказав Ярема.

Він додав, що під час пожежі на даху будівлі була 161 особа, яких співробітники правоохоронних органів вивели з території і не допустили, щоб відбулася чергова сутичка.

"Цих людей опитують, допитують, проводять із ними слідчі дії, установлюють очевидці пожежі. Відомості надходять суперечливі, але, попри це, вже можна вважати, що "коктейлі Молотова" були кинуті і зверху, і знизу. Тобто від яких пляшок і що саме горіло, чому так швидко зайнялося всередині, покажуть результати пожежно-технічної експертизи", - зазначив перший віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, фахівці головного управління ДСНС в Одеській області заявили, що, за попередньою версією, причиною займання Будинку профспілок в Одесі могли бути коктейлі Молотова, кинуті згори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram