ГоловнаСуспільствоПодії

Розслідувати підпал в Одесі допоможуть американські експерти, - Махніцький

Прокуратура розглядає дві версії пожежі

Розслідувати підпал в Одесі допоможуть американські експерти, - Махніцький
Олег Махницкий
Фото: http://zik.ua

Слідство розглядає кілька версій пожежі у Будинку профспілок в Одесі. Причиною загоряння могли стати як кинуті антимайданівцями "коктейлі Молотова", так і підпал будівлі прихильниками Майдану.

Про це в.о. генерального прокурора України Олег Махницкий повідомив в інтерв'ю "5 каналу", пише Укринформ.

"На сьогодні є дані про те, що особи - представники так званого Антимайдану, які захопили Будинок профспілок кидали в представників Майдану, які хотіли до них дістатися, "коктейлі Молотова", що могло стати причиною загоряння", - сказав Махніцький.

Разом з тим він підкреслив, що розглядається й інша версія: "що підпал був здійснений представниками Майдану".

При цьому він підкреслив, що стосовно всіх версій, які розглядаються під час розслідування, будуть проведені відповідні експертизи.

"Сьогодні рано говорити про те, що саме послужило причиною. У мене є така думка, така позиція, що потрібно буде залучити міжнародних, іноземних експертів-піротехніків. Зараз про це йде мова. Будемо розмовляти з американською стороною. Щоб це були незалежні експерти, і ні у кого потім не виникало сумнівів", - сказав в.о. генпрокурора.

Нагадаємо, 2 травня в Одесі відбулися сутички між сепаратистами, озброєними вогнепальною зброєю, і проукраїнськими активістами.

Загинуло 46 осіб. До лікарень звернулося 214 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram