ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура почала розслідувати вбивства священика в Костянтинівці та подружжя в Луганській області

Під Луганськом застрелили жінку і чоловіка на очах у їхньої дитини

Розпочато досудове розслідування за фактом жорстокого вбивства терористами сім'ї в Луганській області та священика в Костянтинівці Донецької області. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Генеральної прокуратури України.

Як наголошено в повідомленні, органи прокуратури Луганської області здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом жорстокого вбивства подружжя на очах неповнолітньої дочки.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого п.п. 1, 12 ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство двох або більше людей, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Встановлено, уточнено в повідомленні, що 9 травня терористи по-звірячому, з вогнепальної зброї розстріляли чоловіка і дружину, які їхали у двох автомобілях. Постраждалі працювали приватними підприємцями. Їхні тіла з численними вогнепальними пораненнями правоохоронці виявили на автодорозі біля м. Свердловська. Також в одному з авто з вогнепальним пораненням у голову знайшли їхню дитину, яка зараз перебуває в реанімації місцевої лікарні. Під час огляду місця події вилучено гільзи калібру 5,45 мм.

Окрім того, нагадаємо, вчора в Донецькій області терористи, координовані зовнішнім агресором, на блокпосту на виїзді з м. Дружківка застрелили 44-річного місцевого православного священика. У святого отця випустили 8 куль.

За фактом цього вбивства органи внутрішніх справ також розпочали досудове розслідування. Процесуальне керівництво здійснюють органи прокуратури. Проводять необхідні слідчі дії для оперативного і неупередженого розслідування зазначених кримінальних проваджень, йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram