ГоловнаСуспільствоПодії

Викрадений журналіст Шаповал дзвонив сім'ї і обіцяв повернутися

Журналіст сказав, що зможе виїхати зі Слов'янська після 11 травня

Викрадений журналіст Шаповал дзвонив сім'ї і обіцяв повернутися
Сергей Шаповал
Фото: Екатерина Шаповал

Захоплений у полон терористами у Слов'янську 30-річний журналіст ВолиньPost Сергій Шаповал телефонував рідним 8 травня і сказав, що скоро повернеться додому.

Про це LB.ua повідомила сестра викраденого, київська журналістка Катерина Шаповал.

За її словами, Сергій з початку травня входив кілька разів на зв'язок, останній раз - два дні тому. Він підтвердив, що як і раніше знаходиться у Слов'янську, і в найближчі дні повернеться додому. "Каже - поїду звідти після 11 травня", - сказала Катерина Шаповал. При цьому її брат не говорив, хто йому повідомив про можливе звільнення 11 травня.

Вона уточнила, що Сергій телефонує своїй дружині з чужого мобільного телефону, і у коротких телефонних розмовах "ухиляється від розмов про те, де живе, і про побут".

"Він говорив, що у кімнаті не один, і не дуже хоче говорити", - зазначила Катерина Шаповал.

Вчора, 9 травня розслідуванням справи про викрадення Шаповала зайнялися працівники карного розшуку УМВС України у Волинській області.

"Правоохоронці та суд знайшли можливість провести засідання та ухвалити рішення, яке дає міліції можливість фіксувати інформацію про телефон Сергія Шаповала за допомогою технічних засобів", - повідомив у п'ятницю ВолиньPost .

Нагадаємо , з початку сепаратистських процесів в Україні не менше 22 людей залишаються зниклими безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram