ГоловнаСуспільствоПодії

У Макіївці сепаратисти взяли в заручники батьків активіста ВО "Свобода"

Від 18-річного активіста вимагають приїхати до Донецька 11 травня та здатися

У Макіївці сепаратисти взяли в заручники батьків активіста ВО "Свобода"
архив
Фото: kievskaya.com.ua

У Макіївці сепаратисти викрали батьків 18-річного активіста ВО "Свобода" Юрія Бенедюка, який раніше виїхав за межі області. Про це увечері, 10 травня, повідомляє УНІАН з посиланням на активістів донецького Євромайдану.

За їх словами, вчора, 9 травня, у с. Буроз (сел. Ханжонкове Макіївки) до квартири батьків Юрія Бенедюка - подружжя Олени Бенедюк та Юрія М'ясоїда - увірвалися співробітники міліції у супроводі кількох озброєних бойовиків самопроголошеної "Донецької народної республіки" з битами.

Не пред'явивши жодних документів, нападники забрали Юрія М'ясоїда, звинувативши його в тому, що він нібито буянив у нетверезому вигляді. Увечері, 10 травня, озброєні бойовики приїхали в село Калинове, де прописаний та проживає Юрій Бенедюк. У будинку перебувала мати Юрія Олена Бенедюк та інші родичі. Бойовики зателефонували Юрію та висунули ультиматум: він повинен повернутися в область, а тим часом вони забирають його матір як заручницю.

Незабаром Юрію Бенедюку з невідомого номеру зателефонував чоловік, який назвався Іваном, і, під загрозою вбивства батьків, зажадав від сина приїхати до Донецька 11 травня та здатися.

Активісти повідомили, що з моменту викрадення Юрія М'ясоїда та Олени Бенедюк зв'язок з ними втрачено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram