ГоловнаСуспільствоПодії

Поранених біля Краматорська десантників добивали снайпери

РПГ, з якої стріляли, не використовується в Україні

Поранених біля Краматорська десантників добивали снайпери
Фото: http://mvs.gov.ua

Бойовики, які напали 13 травня на колону десантників біля Краматорська, були озброєні снайперськими гвинтівками, з яких дострілювали поранених, і РПГ, яких немає на озброєнні в української армії.

Про це повідомив прес-секретар начальника Генерального штабу, підполковник Олексій Дмитрашковський, повідомляє прес-служба МВС.

О 12:15 біля села Жовтневе (20 км від Краматорська) колона українських десантників, які везли воду і харчі з одного блокпоста на інший, потрапили в засідку - на них напала група терористів.

Нападників було близько 30-40 осіб. За словами місцевих, вони приїхали у двох "Газелях" і "Жигулях".

"Перший постріл був із гранатомета, влучив просто у двигун БТР, який ішов другим у колоні, почався бій. Бій тривав годину. За підсумками бою загинули 6 десантників і 9 отримали поранення, із цих 9 у двох - контузія, 7 поранених. Усі доставлені в лікарню", - розповів Олексій Дмитрашковський і додав, що також унаслідок бою десантники втратили один БТР і один ГАЗ-66 із мінометною установкою.

Він також зазначив, що засідку організували біля дамби. На місці засідки знайдено рюкзак із боєприпасами.

За словами прес-секретаря начальника Генерального штабу, внаслідок бою ворог теж має поранених і убитих. Однак коли десантники прийняли бій, терористи відтягнули своїх поранених і вбитих й утекли.

За інформацією Дмитрашковського, проведено зачистку району, з людьми працюють.

Нагадаємо, прес-служба СБУ повідомила, що один із поранених біля Краматорська десантників помер під час транспортування. Отже, кількість загиблих від нападу зросла до семи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram