ГоловнаСуспільствоПодії

Тарута: кількість прихильників сепаратистів у Донецькій області зменшилася

За словами донецького губернатора, ситуація в області складна, але не критична

Тарута: кількість прихильників сепаратистів у Донецькій області зменшилася
Тарута
Фото: www.62.ua

Голова Донецької облдержадміністрації Сергій Тарута вважає, що у Донецькій області зменшилась кількість тих, хто підтримує сепаратистів.

Про це він повідомив журналистів на брифінгу в Кабміні у Києві, пише УНІАН.

"Я не можу сказати, скільки тих, хто з автоматами. На жаль, їх не сотні, їх тисячі, але не десятки тисяч, слава Богу. Тому ситуація складна, але я б сказав, що вона не критична. Щодо сепаратистів, я думаю, їх така кількість, як і терористів, можливо, трохи менше", - сказав він.

Щодо протестувальників, за словами Тарути, "в цілому їх у всій Донецькій області не помічали більш ніж 10-15 тис. осіб".

"Одні й ті самі особи фігурували у всіх містах. Як тільки поставили блокпости, кількість різко зменшилася. Вчора вони організували мітинг... Швидше за все, було близько 500 осіб на весь Донецьк. Раніше це були 3-5 тисяч, зараз кількість зменшилася. Настрій жителів Донбасу різко змінився, сьогодні все менше тих, хто підтримує цих протестувальників та інші категорії. Люди бояться виходити на вулицю, люди почали боятися за свій бізнес. І це дуже різко змінило ситуацію", - резюмував Тарута.

Нагадаємо, раніше в понеділок Тарута заявив, що Третій круглий стіл національної єдності пройде 21 травня в Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram