ГоловнаСуспільствоПодії

Сенченко виступив за проведення референдуму про вступ у НАТО після стабілізації ситуації на сході

В.о. заступника голови АП прогнозує масові протести жителів Криму

Сенченко виступив за проведення референдуму про вступ у НАТО після стабілізації ситуації на сході
Андрей Сенченко
Фото: Макс Левин

В.о. заступника голови Адміністрації президента Андрій Сенченко виступив за проведення референдуму про вступ України в НАТО після стабілізації ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "День".

"Тільки-но ми загасимо пожежу на сході, треба проводити референдум (про вступ у НАТО). Так, в НАТО існує формальне обмеження про невходження в організацію країн з невирішеними територіальними питаннями, але, думаю, кримська ситуація не буде перешкодою", - упевнений Сенченко.

Він також прогнозує, що країни НАТО будуть посилювати тиск на Росію.

При цьому Сенченко запевняє, що Україна не вестиме жодних переговорів із президентом РФ Володимиром Путіним.

"Діалогу з Путіним бути не може. Будь-яка розмова з Кремлем починається з одного - поверніть Крим і перестаньте воювати з нашою країною", - наголосив він.

Сенченко прогнозує, що незабаром у Криму почнуться масові протести місцевих жителів проти політики Кремля і засилля російських спецслужб на півострові.

Нагадаємо, кандидатка в президенти, колишня прем'єр-міністр і лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко виступає за проведення референдуму про вступ України в НАТО, а ще один кандидат, депутат Верховної Ради Петро Порошенко проти проведення такого референдуму.

41,6% опитаних у квітні Українським центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова виступили проти вступу в НАТО, 36,7% висловилися за вступ до Альянсу, 15,4% не змогли відповісти, а 6,4% не голосували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram