ГоловнаСуспільствоПодії

У Краматорську збройні сепаратисти злякалися мешканок спального району

Бойовики погрожували жінкам

Мешканки Краматорська Донецької області змусили збройних сепаратистів залишити територію біля їх будинків.

Відео, на якому зафіксовано інцидент опублікували на YouTube 16 травня.

На відео декілька жінок підійшли до мікроавтобуса "Газель" , в якому сиділи озброєні чоловіки в масках, з вимогою виїхати з їх житлового району.

"Забирайтеся звідси, не треба нам тут стрілянини. Ми тут живемо, ми вас тут не хочемо. Все, йдіть звідси, - вимагали жінки. - Де живеш, до свого будинку і йди. А я живу тут у будинку. У мене тут двоє дітей. Їдьте туди, де вас вітають, валіть звідси. Моду взяли прикриватися жінками та дітьми".

Коли бойовики проігнорували їх вимоги, одна з жінок почала дзвонити на "гарячу лінію" СБУ: "Тут у нас озброєні люди в масках прикриваються дітьми. Прийшли. Робіть що-небудь". Згодом жінка назвала номер мікроавтобуса, який був вставлений в кріплення вниз головою і дуже брудний.

Після цього з газелі вийшов неозброєний представник сепаратистів. Він спробував виправдати присутність автомобіля відсутністю стрілянини. "Тут є стрілянина? Ні.

Однак жінки продовжили наполягати на тому, щоб мікроавтобус виїхав з їхнього району. У відповідь чоловіки, які закрилися в транспортному засобі, почали їм погрожувати.

"Зараз ми вийдемо і покладемо вас мордою в підлогу", - ця загроза супроводжувалася нецензурною лексикою.

Місцеві жительки не розгубилися: "Вийди і поклади, тварина така. Якщо кожна мавпа з автоматом буде ходити, так коли життя почнеться?".

Недалеко від місця подій стояла міліція, яка не потрапила в кадр, однак зі слів жінок випливає, що правоохоронці стояли з георгіївськими стрічками і не робили нічого, щоб допомогти їм прогнати автобус з проросійськими бойовиками.

Зрештою "Газель" змушена була від'їхати і сховатися на розташованій поблизу базі сепаратистів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram