ГоловнаСуспільствоПодії

Арбузови намагалися зняти з банківського рахунку 50 млн гривень

Держслужба фінансового моніторингу зупинила фінансову операцію

Арбузови намагалися зняти з банківського рахунку 50 млн гривень
Арбузов
Фото: Макс Левин

Дружина колишнього першого віце-прем'єра України Сергія Арбузова намагалася зняти з рахунку в Українському банку 50 мільйонів гривень.

Як повідомляє 21 травня "Українська правда" з посиланням на власні джерела, операція була зупинена в середу Держслужбою фінансового моніторингу.

Джерела повідомляють, що Ірина Арбузова виписала 30 квітня 2014 року в Москві довіреність на громадянина Навальнєва.

Він - громадянин України, уродженець міста Краматорськ, проживає в Донецькій області.

Довірена особа Арбузової прийшла до одного з українських банків, в якому відкрито депозит дружини чиновника-втікача, де спробувала зняти гроші.

Блокування коштів здійснено на підставі статті 17 закону України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму".

Відповідно до закону, фінмоніторинг зобов'язаний зупинити проведення фінансової операції, якщо її учасником або вигодоодержувачем є особа, яку включено до переліку осіб, пов'язаних зі здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції.

Нагадаємо, в квітні Рада ЄС з питань закордонних справ заморозила рахунки чотирьох наближених до усуненого президента Віктора Януковича українських чиновників, підозрюваних у розкраданні українських державних коштів. До їх числа увійшов і колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram