ГоловнаСуспільствоПодії

Добкін сподівається на створення в Раді комісії з розслідування замаху на Кернеса

Екс-голова Харківської ОДА стверджує, що цьому перешкоджають декотрі депутати

Добкін сподівається на створення в Раді комісії з розслідування замаху на Кернеса
Добкин
Фото: Макс Левин

Кандидат у президенти, колишній голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін сподівається на створення парламентом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування замаху на мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це Добкін заявив на прес-конференції в Харкові.

"Постараємося наступного тижня у Верховній Раді поставити ще раз це питання на голосування", - зазначив він.

Добкін наголосив, що ухваленню рішення про створення комісії перешкоджали декотрі депутати Ради.

"Це було абсолютно політичне рішення. І навіть є прізвища народних депутатів, які максимально перешкоджали, щоб ця комісія не була прийнята, вони не полінувалися і спочатку шляхом умовлянь, а потім і залякування частини депутатів більшості у Верховній Раді не дали ухвалити цю постанову", - сказав він.

Добкін зазначив, що, на думку депутатів Верховної Ради, тимчасова слідча комісія постійно "допомагала" б слідству діяти активніше і не сховати цю справу у шухляду.

"Насправді слідство йде дуже мляво. За моєю інформацією, ті свідки, які вже дали свідчення, кажуть, що це була суто формальна процедура, ніхто нічого не хоче з'ясовувати, немає достатньої кількості експертиз, які вже можна було провести за цей час", - сказав він.

Він також зазначив, що розслідування замаху буде корисне всьому українському суспільству, оскільки необхідно, щоб у країні ніколи не намагалися вбивати людей за їхні політичні погляди.

20 травня за проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії проголосували 133 із необхідних 226 депутатів.

Депутат Дмитро Святаш (фракція Партії регіонів) 13 травня зареєстрував у ВР проект постанови №4860 про створення Тимчасової слідчої комісії Ради з розслідування замаху на Кернеса.

28 квітня Кернеса поранили пострілом у спину. Постраждалого прооперували в реанімації міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги, після чого відправили на лікування до Ізраїлю. За фактом замаху на міського голову Харкова розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. 12 травня Кернес повернувся до виконання обов'язків мера Харкова.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram