ГоловнаСуспільствоПодії

Харківські підприємці намагалися вивезти закордон танкові двигуни як запчастини до сільгосптехніки

СБУ відкрила за фактом кримінальне провадження

Служба безпеки України у Харківській області виявила підприємців, котрі намагалися вивезти закордон запчастини до танків, що видавали за запчастини для сільськогосподарської техніки.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Фото: www.sbu.gov.ua/

Як повідомляється, спроба вивезення зробили посадові особи одного з комерційних підприємств Харкова за замовленням партнерів з країни близького зарубіжжя.

Фото: www.sbu.gov.ua/

"Без відповідного дозволу Державної служби експортного контролю України підприємці намагалися вивезти з України запасні частини до танків "Т-72". Керівники харківської фірми для вивезення агрегатів закордон задекларували їх як запасні частини до сільськогосподарської техніки", - йдеться в повідомленні.

Фото: www.sbu.gov.ua/

Зауважимо, співробітники СБУ 14 травня задокументували спробу оформлення військового вантажу за підробленими документами, а також вилучили 3 двигуни танка "Т-72" в розібраному стані та інші вузли і агрегати до зазначеного виду бронетехніки.

Фото: www.sbu.gov.ua/

Слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області за цим фактом розпочав кримінальне провадження за ч.1 ст.333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, які підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу України. За скоєння вказаного злочину КК України передбачено серед інших видів покарання позбавлення волі на строк до 3 років.

Зауважимо також, СБУ затримала на кордоні з Росією на шляху до Харкова російського снайпера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram