ГоловнаСуспільствоПодії

РНБО зафіксувала відведення російських військ від кордону з Україною

У Росії кажуть про початок нових військових навчань

РНБО зафіксувала відведення російських військ від кордону з Україною
Андрей Парубий
Фото: www.dyvys.in

У неділю, 25 травня, вперше зафіксовано відведення російських військ від українських кордонів.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Парубій в рамках телемарафону ТСН.

"Сьогодні (25 травня - ред.) вперше частина російських військ відійшла від кордонів України. Але наразі ми не знаємо - це планова ротація війська чи реальне відведення армії", - заявив Парубій.

Напередодні повідомляли, що на півночі Луганської області у Старобільському районі затримали 14 бойовиків, ще двох вбили. В одного з них знайшли посвідчення прокурора Джанкойського району Криму.

Раніше заступник начальника Генерального штабу Збройних сил Росії генерал Валерій Герасимов заявляв, що повернення російських військ, які нібито проводили планові навчання біля кордону з Україною, триватиме "днів двадцять".

За його словами, відведення військ почалося ще 19 травня, після того як президент РФ Володимир Путін вкотре заявив, що напередодні президентських виборів в Україні 25 травня наказав повернути в місця постійної дислокації свої війська, котрі знаходилися біля українського кордону офіційно з метою навчання.

Проте ще кілька днів тому на Заході повідомляли, що війська залишаються на кордоні. Так, лише вчора в НАТО заявили про обмежену активність російських військ біля українського кордону, що, можливо, свідчить про їхню підготовку до відведення.

Володимир Путін і раніше заявляв, що російські війська біля кордону з Україною завершили свої навчання і їх відводять. Але наразі вони лише недалеко відходили від кордону, після чого поверталися на колишні позиції. У Москві при цьому заявляють про початок нових військових навчань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram