ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирі стріляли: активістів "Правого сектору" взяли в заручники (Оновлено)

Озброєні люди виявилися активістами ПС з Києва, які приїхали "навести лад"

Невідомі люди зі зброєю захопили і утримують близько 20 осіб, які є представниками місцевого "Правого сектору".

Про це повідомляє видання Житомир.info з посиланням на активістів ПС, які зараз перебувають біля місця події.

"У нас сьогодні мав відбутися з'їзд. Зібралися наші хлопці з усієї області, тому що сьогодні в Україні тільки в 4 областях офіційно немає організації "Правого сектору". Ми спочатку сиділи на площі Корольова, а потім вирішили піти в свій штаб, який знаходиться в будівлі, де і БТІ. Коли відкрили двері і кілька людей зайшли в штаб, ми побачили, що там уже перебувають люди в камуфляжі і зі зброєю. Потім ми почули автоматну чергу. Після цього приїхало багато міліції. Зараз будівля оточена, а наші хлопці опинилися в заручниках", - розповіли активісти "Правого сектору".

Вони додали що не знають, хто захопив їхній штаб. Вони також повідомили, що стріляли вгору і постраждалих начебто немає.

Фото: zhitomir.info

Зараз біля оточеної будівлі повністю перекрито рух по вулиці Велика Бердичівська. За огорожею зібралося кілька сотень роззяв.

У двір будівлі увійшла група бійців спецпідрозділу міліції з автоматами.

"У будівлі БТІ перебувають люди з "Правого сектору", ми їх блокуємо. Більше нічого конкретно сказати не можу", - прокоментував те, що відбувається начальник УМВС України в Житомирській області Юрій Дем'яненко, який знаходиться на місці події.

Оновлено 21:31. Очевидець, який знаходився біля місця події, підтвердив, що озброєні люди, це представники "Правого сектору", які приїхали з Києва.

"З Києва на двох бусах приїхали представники "Правого сектору", щоб навести лад у місцевій організації. Вони хотіли призначити свого керівника і пояснити "цілі і завдання" організації. У штабі "Правого сектору" дійсно стріляли - автоматна черга в підлогу, потерпілих немає", - розповів він.

Він додав, що зараз київські ведуть переговори і хочуть виїхати, але міліція не має наміру відпускати озброєних людей. Також кажуть, що зараз йдуть переговори з Дмитром Ярошем.

Фото: zhitomir.info

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram