ГоловнаСуспільствоПодії

Під АП пройшла акція на підтримку полонених у Слов'янську Павла Юрова і Дениса Грищука

Павло і Денис перебувають у полоні вже понад місяць

28 травня під Адміністрацією президента відбувся пікет, під час якого активісти та культурні діячі зажадали від влади почати процес порятунку полонених у Слов'янську Павла Юрова і Дениса Грищука.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Організатори акції зазначають, що за весь час, поки триває конфлікт у Слов'янську, за допомогою української влади і європейських чиновників були звільнені представники ОБСЄ, співробітники "Альфи" і журналісти Life News, тоді як для звільнення Юрова і Грищука, за словами активістів, не було зроблено нічого.

Нагадаємо, театральний режисер Павло Юров і волонтер Денис Грищук зникли у Слов'янську 27 квітня. Молоді люди перестали виходити на зв'язок, поки друзі чекали на їхнє повернення до Києва з Донецької області. Згодом стало відомо, що вони в полоні у бойовиків у Слов'янську.

З проханням ужити всіх необхідних заходів для порятунку Юрова і Грищука зверталися культурні діячі України, колектив музейного комплексу "Мистецький Арсенал" і театральні діячі Росії, лист яких підписали, зокрема, Олександр Калягін, Ксенія Раппопорт і Євген Миронов.

Нагадаємо, тиждень тому під посольством РФ кінематографісти проводили акцію з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова, затриманого ФСБ у Криму за підозрою в організації теракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram