ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганську ОДА влучила теплова ракета: виникла пожежа (оновлено)

На місці події працюють рятувальники

У захоплену озброєними сепаратистами будівлю Луганської облдержадміністрації за нез'ясованих обставин влучила теплова ракета. Проросійські сили стверджують, що був обстріл з літака ВПС України, проте є версія і про те, що в будівлю влучили самі сепаратисти - із ПЗРК з землі.

Після влучання ракети на 4 поверсі виникла пожежа. У будівлі частково вибито скло, пошкоджено дерева біля будівлі. На місці події працюють рятувальники ДержНС і медики.

При цьому, як пише УНІАН з посиланням на очевидців, вибух прогримів біля будівлі ОДА. В адміністрації будівлі та прилеглих будинках вибуховою хвилею вибито скло у вікнах. За словами очевидців, вибух був у повітрі, просто над будівлею облдержадміністрації.

Фото: pbs.twimg.com

"Стріляли з ПЗРК по літаку, а влучили в так звану "теплову пастку", - пише один з очевидців в соцмережі.

Оновлення. У прес-службі самопроголошеної "Луганської народної республіки" заявили, що удару завдали Військово-Повітряні сили Збройних сил України.

"Бойова машина здійснила прицільний удар з використанням касетних бомб, будівлю облдержадміністрації частково зруйновано, основні руйнування на першому і третьому поверхах. Є загиблі і поранені, на місці працюють медики і рятувальники, число жертв уточнюють", - йдеться в повідомленні.

Лідер самопроголошеної Луганської народної республіки Валерій Болотов наказав підготувати бомбосховища на території Луганської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram