ГоловнаСуспільствоПодії

Слов'янська єпархія заперечує стрілянину з території храму

Повідомлення МВС викликало стурбованість у єпархіальному управлінні

Інформація про стрілянину з території одного з храмів Слов'янська не відповідає дійсності, заявляють Горлівська і Слов'янська єпархії Української православної церкви (Московського патріархату).

"Церква вкрай стурбована тим, що напередодні свята Трійці, коли до храмів традиційно збирається безліч людей, з'являються подібні провокації, що можуть спричинити вбивство мирних жителів і руйнування святинь", - йдеться в заяві прес-служби єпархії.

Як сказано в заяві єпархії, "це повідомлення викликало стурбованість у єпархіальному управлінні, оскільки православна церква вважає абсолютно неприпустимим ведення бойових дій на території храмів і монастирів".

Також в укладачів заяви викликало здивування, що "в замітці, всупереч загальноприйнятим правилам подачі повідомлення в новини, не було вказано, на території якого саме храму і в який час стався інцидент".

Крім цього, в єпархії заявили, що "співробітники МВС" опитали всіх настоятелів церков, а їх у місті більш ніж десять, і, за свідченням священиків, "із жодного храму, так само як і з їх території, жодних пострілів не проводилося".

Нагадаємо, сьогодні в Національній гвардії України повідомили, що в Слов'янську на території церковного подвір'я члени незаконних збройних формувань встановили мінометний комплекс 120 мм, з якого обстріляли блокпости українських силовиків. Повідомлялося про загиблих і поранених серед правоохоронців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram