ГоловнаСуспільствоПодії

Керівництво ДНР вирішило шукати "ворогів народу" в Інтернеті

Імовірно, сепаратисти також хочуть скласти список потенційних рекрутів

Керівництво самопроголошеної Донецької народної республіки зажадало від місцевих провайдерів надати реєстраційні дані своїх користувачів.

Про це 13 червня пише сайт 62.ua з посиланням на слова одного з представників ринку.

За словами провайдера, йому і його колегам надіслали листи за підписом одного з лідерів ДНР Дениса Пушиліна. Вони містять вимогу вказати практично все про дії користувачів в Інтернеті: логін, адреси електронної пошти, списки контактів, дії з видалення акаунтів.

"Роблять це з метою виявити противників ДНР, тих, хто критикує те, що відбувається на Донбасі, і якось покарати їх. А також, ми так розуміємо, скласти список потенційних рекрутів, яких можна "опрацювати" і залучити для виконання якихось завдань", - зазначає представник провайдера.

Окрім того, від інтернет-компаній вимагають надати відомості про те, коли і які саме інтернет-форуми та соціальні мережі відвідують користувачі, які ведуть блоги і які програми та DNS-сервери при цьому використовують.

Співрозмовник сайту 62.ua також наголосив, що не має наміру порушувати права користувачів і має намір бойкотувати вимоги сепаратистів, проте зазначив, що побоюється за свій бізнес і за своє життя.

Раніше керівництво ДНР зажадало припинити з 1 червня ретрансляцію шести українських телеканалів "у зв'язку з розповсюдженням інформації, спрямованої на розпалювання ворожнечі між російським і українським народами". У разі відмови виконати цю вимогу представники сепаратистів, як сказано в офіційному зверненні, не гарантують "збереження майна Вашого підприємства і безпеку персоналу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram