ГоловнаСуспільствоПодії

Бойовики вночі обстріляли Амвросіївку (оновлено)

Терористи, ймовірно, використовували систему "Град"

Минулої ночі бойовики обстріляли місто Амвросіївку Донецької області.

"У ніч з 14.06.2014 проти 15.06.2014 в м. Амвросіївка Донецької області відбувалися військові дії. Центральному ринку м. Амвросіївка було завдано серйозної шкоди, артилерією атаковано магазин будівельних матеріалів. Необхідно уточнити, що центральний ринок міста межує із центральним автовокзалом, і станом на ранок 15.06.2014 місцевий транспорт там не функціонує", - повідомляє Єдиний координаційний центр "Донбас".

Фото: amvrosievka.dn.ua

Окрім того, за словами місцевих жителів, авіація атакувала селище Войківське, що під Амвросіївкою.

Слід також зазначити, що останнім часом серед місцевих жителів нагнітали панічні настрої. Поширені чутки про створення концентраційних і фільтраційних таборів на території України.

Оновлення. Прес-секретар АТО Владислав Селезньов на своїй сторінці у Facebook повідомив про потерпілих.

"Минулої ночі, намагаючись влучити по позиціях українських військовослужбовців, які дислоковані в районі н.п. Амвросіївка, бойовики, використовуючи, ймовірно, системи залпового вогню БМ-21 Град, влучили у квартали Амвросіївки, де живуть мирні жителі. Унаслідок цього в житлових кварталах є руйнування і постраждалі, - зазначив він і додав: - Ще раз наголошую, що сили АТО не ведуть вогонь по кварталах, де живуть мирні жителі, навіть якщо там розташовані позиції бойовиків".

Нагадаємо, 30 квітня 30 озброєних автоматами людей за підтримки місцевих жителів захопили міськраду Амвросіївки Донецької області та змусили мера міста Ігоря Склярова написати заяву про відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram