ГоловнаСуспільствоПодії

"Правий сектор" затримав російських журналістів у Дніпропетровській області

Кореспондентам телеканалу Збройних сил Росії допомагали двоє місцевих мешканців

Дніпропетровська облорганізація "Правого сектору" затримала 14 червня групу журналістів російського телеканалу "Звезда" біля блокпоста в Покровському районі.

Про це сказано в заяві облорганізації партії. Згідно з інформацією, до групи журналістів телеканалу "Звезда" (офіційний телеканал Збройних сил Росії) входили двоє громадян Росії, яким допомагали двоє жителів Донецької області.

"Російські пропагандисти, маючи акредитації терористичної організації ДНР, протягом місяця робили те, що знімали свої страхітливі історії для росіян і жителів Донбасу про нібито мирні ополченські міста, що їх нібито нещадно бомбардує українська армія, "радикали" з Нацгвардії та полчища "Правого сектору" із систем залпового вогню "Град", а також касетними і фосфорними боєприпасами", - сказано в повідомленні.

Серед вилучених матеріалів виявлено контакти затриманих із найманцями і диверсантами з Росії (зокрема з Олександром Можаєвим, знаним під прізвиськом "Бабай"). Окрім того, працівники "Звезды" потай знімали блокпости української армії, після чого відповідні дані передавали в Москву та озброєним сепаратистам.

Двоє жителів Донбасу (чоловік і жінка) за грошову винагороду возили їх. Затриманих передали співробітникам СБУ.

Нагадаємо, затриманих у п'ятницю, 6 червня, на сході України представниками Національної гвардії журналістів телеканалу "Звезда" Андрія Сушенкова й Антона Малишева вже звільнили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram