ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпропетровській області закликали Порошенка ввести воєнний стан на сході

Штаб національного захисту поклав відповідальність за недієздатність армії на військове командування України

Штаб національного захисту Дніпропетровської області звернувся з відкритим листом із закликом ввести воєнний стан на сході України до президента Петра Порошенка, міністра Збройних сил України, керівника Генерального штабу військ України, командувача ОК "Південь", командувача прикордонними військами, а також генералів та офіцерів.

"У зв'язку з трагічними подіями, які увірвалися в наше життя, Штаб національного захисту висловлює співчуття всім сім'ям, які втратили своїх близьких. На жаль, треба констатувати, що ці важкі втрати стали наслідком не тільки інспірованих Росією терористичних дій, на сході держави, але і бездарного військового управління операціями. Кількість жертв зростає з кожним днем. Повна відповідальність лежить на тих, хто ще не визнав необхідність введення воєнного стану у Донецькій і Луганській областях. Звертаємося до всіх вас з важливими, на нашу думку, питаннями", - йдеться у зверненні.

"Пане президенте, Головнокомандувачу військ України, чи розумієте Ви всю повноту Вашої відповідальності за загибель 49 осіб в літаку Іл-76 14.06.2014 року при посадці в аеропорту міста Луганська та 4 прикордонників в Маріуполі? Чи знаєте Ви, що відкладати призначення, які дали надію на покарання зрадників, корупціонерів у лавах збройних сил і зменшення загиблих внаслідок війни, злочинно?".

На думку представників Штабу національного захисту, досі не зроблено найголовніше - війна не визнана офіційно. Так, у Дніпропетровську зазначають, що досі не сформований єдиний координаційний штаб між МВС України, Міністерством Збройних сил України і всіма патріотичними формуваннями нашої країни, які беруть участь у боротьбі з тероризмом. У зверненні також підкреслюється, що відповідальність за відсутність підготовки українських військ лежить на військовому командуванні України, яке "протягом 23 років розвалював Збройні сили України".

"До яких пір українська громада буде платити зарплату міліціонерам і співробітникам СБУ в Луганській та Донецькій областях, в яких не залишилося майже чиновників, які не присягнули ДНР та ЛНР публічно чи таємно?" - йдеться в листі.

"Петро Олексійович, Ви поки маєте високий кредит довіри від українського народу. Незважаючи на сумнівну компанію, в якій Ви відсвяткували свою інавгурацію, незважаючи на сумніви у доречності банкетів у складні часи, народ України сподівається, що Ви станете гідним президентом і прикладете всі зусилля для врегулювання ситуації. Не розчаровуйте його", - закликали представники Дніпропетровської області главу держави.

Таким чином, Штаб національного захисту Дніпропетровської області закликає президента "терміново перейти до рішучих дій, визнати воєнний стан на території Донецької та Луганської областей і сформувати професійний штаб з координації дій на сході України, який розробить стратегію і тактику дій на території, на якій визнано воєнний стан".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram