ГоловнаСуспільствоПодії

У Кабміні виступили проти візиту Кирила до України

Влада має намір домагатися скасування запрошення патріарха Кирила в Україну

У Кабміні виступили проти візиту Кирила до України
Фото: Макс Левин

У четвер, 19 червня, у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбудеться Священний синод Української православної церкви у єдності із Московським патріархатом.

Про це йдеться в заяві директора Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України, опублікованому на сайті відомства.

Як повідомлялося раніше, ймовірно РПЦ готує переворот в УПЦ МП. Так, на цьому синоді УПЦ під тиском зовнішніх сил може ухвалити рішення про запрошення до України Патріарха Московського Кирила.

"Тому, як керівник органу влади в галузі державно-церковних відносин, хочу повідомити, що згаданий візит під час російської військової агресії проти України, є небажаним, провокаційним і політично заангажованим", - заявив Юшкевич.

За його словами, "Україна в рамках законодавства і законності, зробить все, щоб цей захід не відбувся на будь-якій території нашої держави, включно з тимчасово окупованою".

"На мій погляд, такий візит голови Російської православної церкви може викликати лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий лише після припинення агресії Росії і повернення всіх нею захоплених українських територій", - зазначив Юшкевич.

При цьому він підкреслив, що Україна не дозволить політикам втручатися у внутрішнє життя церков і релігійних організацій і надалі продовжить піклуватися про забезпечення прав і свобод громадян, зокрема, і про свободу совісті та віросповідання.

"Принагідно хочу побажати членам Священного синоду Української православної церкви плідної роботи, зважених і відповідальних рішень, які підуть на користь церкви і незалежної та цілісної України в цей непростий для українського народу час", - резюмував Юшкевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram