ГоловнаСуспільствоПодії

Під час бою в районі прикордонпункту "Довжанський" ​​поранили митника РФ

Російська сторона, співпрацюючи з терористами, далі пропускає їх через кордон

Під час бою в районі прикордонпункту "Довжанський" ​​поранили митника РФ

Під час боїв українських силовиків із терористами в зоні українського пропускного пункту "Довжанський" поранено російського митника, що свідчить про те, що російська сторона далі пропускає через кордон громадян і автотранспорт.

Про це у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За оперативними даними групи "Інформаційний опір", сьогодні в рамках дій українських силовиків з відновлення контролю державного кордону України з РФ відбулася бойова сутичка наших підрозділів з групами терористів у районі пункту пропуску "Довжанський".

За словами експерта, бойовики чинили шалений опір - з території Росії на допомогу терористам прибув підрозділ найманців, оснащений, окрім стрілецької зброї, і мінометами. По силовиках відкрили мінометний вогонь.

"Під час хаотичного мінометного обстрілу, внаслідок розриву однієї з мін поранило російського митника. Присутність у зоні пункту пропуску "Довжанський" російського митника свідчить про те, що російська сторона продовжує у співпраці з терористами здійснювати пропуск через кордон громадян та автотранспорту. Тоді як про закриття пункту пропуску "Довжанський" українська сторона повідомила ще на початку червня", - наголосив Тимчук.

Згідно з двосторонніми домовленостями, Росія мала припинити роботу пункту пропуску зі свого боку, однак з незрозумілих причин цього не зробила, порушивши міжнародні домовленості.

Водночас російське агентство ИТАР-ТАСС повідомило, що слідчий комітет Росії почав процесуальну перевірку за фактом обстрілу з боку України російської території в районі Новошахтинська.

"Зараз на території України в районі Довжанська триває бойова сутичка, внаслідок якої зазнала обстрілу територія РФ", - заявив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Нагадаємо, Кабмін України 5 червня схвалив рішення про припинення пересування через кілька пунктів пропуску в Луганській і Донецькій областях на кордоні з РФ. Проте згодом бойовики самовільно організували "оформлення пропуску" громадян через держкордон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram