ГоловнаСуспільствоПодії

Раді рекомендували призупинити акредитацію російських журналістів

Для збереження національної безпеки України

Раді рекомендували призупинити акредитацію російських журналістів
архив
Фото: Виталий Головин

Тимчасово призупинити акредитацію журналістів і технічних працівників деяких ЗМІ РФ при органах української влади запропонував парламенту комітет Верховної Ради з питань свободи слова й інформації.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформаційне управління апарату ВР.

Зокрема, профільний комітет рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект постанови №4109а "Про тимчасове припинення акредитації журналістів і технічних працівників деяких засобів масової інформації Російської Федерації при органах влади".

Під час обговорення зазначалося, що метою проекту постанови є збереження національної безпеки України, попередження інформаційної загрози і захист прав громадян на інформацію".

"Члени комітету також взяли до відома, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом про визнання такої, яка не відповідає законам України та Європейської конвенції про транскордонне телебачення, діяльності іноземних каналів: "Первый канал. Всемирная сеть", "РТР-Планета", "Россия-24", "НТВ-Мир", і висловила прохання до суду прийняти рішення про тимчасову заборону ретрансляції зазначених програм в багатоканальних мережах на території України", - йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram