ГоловнаСуспільствоПодії

Терористи збили військовий вертоліт поблизу Слов'янська, загинуло 9 людей (оновлено)

На борту вертольота були військовослужбовці та офіцери СБУ

Терористи збили військовий вертоліт поблизу Слов'янська, загинуло 9 людей (оновлено)

Терористи збили український військовий вертоліт Мі-8 під Слов'янськом біля гори Карачун, повідомляє "Українська правда" з посиланням на бійців Національної гвардії, які стоять на одному з блокпостів поблизу міста.

За їхніми словами, вертоліт підбили, коли той піднімався в повітря.

Співрозмовник видання також додав, що встановлено місце, звідки стріляли по вертольоту. Туди направили військову техніку.

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук підтвердив інформацію. "Поблизу Слов'янська збито вертоліт Мі-8 сил АТО. Вертоліт збили терористи з ПЗРК. За попередніми даними, загинули 9 військовослужбовців, зокрема 3 члени екіпажу", - написав він на своїй сторінці у "Фейсбуці".

Спікер АТО Владислав Селезньов, в свою чергу, написав на своїй сторінці у "Фейсбуці": "Близько 17 години в районі гори Карачун поблизу Слов'янська пуском ракети з ПЗРК збито вертоліт сил АТО МІ-8, який повертався з українського блокпоста після виконання завдання з доставки вантажів".

За його словами, бойовики, випустивши ракету, зникли в найближчому селі Билбасівка."На борту вертольота знаходилися фахівці, які встановлювали апаратуру з метою організації моніторингу простору, фіксації фактів порушення Плану мирного врегулювання конфлікту на сході України, - написав Селезньов. - На борту вертольота перебувало 9 осіб. За попередньою інформацією, в результаті падіння вертольота всі, хто знаходилися на його борту, загинули.

Зараз на місці падіння вертольота працює пошуково-рятувальна група, додав він.

ОНОВЛЕНО о 21:23. В.о. начальника управління роботи з особовим складом Збройних сил України, генерал Олександр Розмазнін повідомив, що серед загиблих були офіцери СБУ.

"Ми втратили черговий екіпаж разом з вертольотом. На борту цього вертольота разом з нашими військовослужбовцями були офіцери СБУ, і це де-факто", - зазначив він в ефірі "5 каналу".

Раніше у вівторок повідомляли, що біля Слов'янська терористи поранили двох солдатів. Окрім того, спікер АТО Владислав Селезньов вранці повідомив, що за минулу добу кілька разів обстріляли блокпост на перехресті доріг на Красний Лиман і Слов'янськ. Окрім того, в Луганській області обстріляли блокпост на дорозі Сєвєродонецьк-Старобільськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram