ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ: у Києві затримали завербованого ФСБ професора вузу

Імовірний диверсант був завербований ФСБ ще у 2005 році

СБУ: у Києві затримали завербованого ФСБ професора вузу
архив

Служба безпеки України затримала завербованого російськими спецслужбами професора вищого навчального закладу в Києві за підозрою у підготовці диверсій.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

"59-річний киянин "С", професор одного зі столичних вузів, був завербований співробітником Федеральної служби безпеки Росії ще у 2005 році - під час поїздки до Москви. Зв'язок зі своїм куратором з іноземної спецслужби на ім'я "Олександр В'ячеславович" агент здійснював через мобільний телефон", - сказано в повідомленні.

За словами затриманого, на початку травня він отримав завдання в день виборів президента, з метою перешкоджання підрахунку голосів, пошкодити кабель електромереж та знеструмити адмінбудівлю Центральної виборчої комісії. У повідомленні уточнюється, що правоохоронці, які прийняли посилені заходи безпеки на цьому об'єкті, не допустили вчинення диверсії.

Надалі завербований ФСБ українець отримав від ФСБ чергове завдання. Повідомляється, зокрема, що 28 червня - в День Конституції - він повинен був вчинити обстріл сигнальними ракетами будівлі посольства Польщі в центрі Києва і підкинути на місце злочину символіку партії "Правий сектор" з метою дискредитації.

За словами професора, російські керівники пообіцяли йому за це € 3000.

Головне слідче управління СБУ відкрило стосовно затриманого кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада).

Нагадаємо, раніше у вівторок повідомлялося, що українські прикордонники затримали двох диверсантів з Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram