ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецьку загинув оператор російського "Первого канала", - ЗМІ

СК РФ порушив кримінальну справу після загибелі співробітника ЗМІ

У Донецьку загинув оператор російського "Первого канала", - ЗМІ
Фото: tert.am

У Донецьку загинув оператор російського "Первого канала" Анатолій Клян.

Про це повідомляють сайт "Первого канала" й інші російські ЗМІ, інформує "Радіо Свобода"

"Анатолій Клян разом з кореспондентом і звукооператором поїхав на зйомку вночі в українську військову частину. Поїздку організувала прес-служба Донецької народної республіки", - інформує сайт "Первого канала".

Згідно з повідомленням на сайті, "матері солдатів планували зустрітися із синами та забрати їх додому".

Постріли пролунали після того, як українські військові запустили в небо сигнальну ракету. При цьому російські ЗМІ не подають повної картини подій, які передували стрільбі, зазначає "Радіо Свобода".

За даними користувачів Twitter, проілюстрованими фотографією, за кермом автобуса з російськими журналістами був чоловік у камуфляжі з розпізнавальними знаками угруповання "ДНР". Про інших пасажирів автобуса інформації також немає.

68-річний Анатолій Клян пропрацював на російському "Первом канале" більш ніж 40 років.

Як повідомляє РИА Новости, СК РФ вже порушив справу за фактом загибелі оператора.

"Найближчим часом ця кримінальна справа буде об'єднана в одне провадження з кримінальною справою, порушеною раніше за фактом застосування військовослужбовцями Збройних сил України, озброєними членами Національної гвардії України заборонених засобів і методів ведення війни", - зазначив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

Російська влада неодноразово звинувачувала українських військових у провокаціях на кордоні з РФ. При цьому РФ далі стягує військову техніку до кордону. Крім того, СБУ повідомляла, що Росія готує диверсантів у Пскові, Таганрозі та Московській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram