ГоловнаСуспільствоПодії

Терористи Безлера планували підірвати залізничні колії на ділянці "Київ - Харків"

СБУ спіймала зловмисників на гарячому

Служба безпеки України від 29 червня затримала п'ятьох терористів, які планували підірвати залізничні колії на ділянці руху "Київ - Харків" в Харківській області.

"Організатором угруповання був 45-річний харків'янин, який діяв під безпосереднім керівництвом диверсанта Ігоря Безлера на прізвисько "Бєс". Від свого куратора терорист отримав завдання організувати підрив поїзда з артилерійськими боєприпасами", - сказано в повідомленні прес-служби СБУ.

Згідно з ним, всі члени злочинного угруповання було затримано в момент закладки вибухівки під колію.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/

У них було вилучено 0,5 кг вибухової речовини - тротилу, електродетонатори, елементи живлення. Згідно з повідомленням, під час обшуків помешкань затриманих було вилучено більш ніж 1,5 кг тротилу, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Слідчі СБУ розпочали кримінальне провадження за ст.258 (терористичний акт) і ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу.

Фото: http://www.sbu.gov.ua/

Нагадаємо, вчора близько 3 години ночі в Харківській області біля села Зелений Колодязь підірвали залізничний міст. Крім того, раніше терористи підривали колії в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram