ГоловнаСуспільствоПодії

ГПУ повідомляє про розкрадання військового майна на 27 млн ​​гривень

З 17 підприємств "Укроборонпрому" вкрали 189 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки

ГПУ повідомляє про розкрадання військового майна на 27 млн ​​гривень
Фото: luxkharkov.com.ua

Генпрокуратура виявила факти розкрадання військового майна, що призвело до збитків на суму 27 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Проведеними перевірками виявлено численні факти втрат озброєння і військової техніки на державних підприємствах, переданих 2011 року з Міністерства оборони України в Державний концерн "Укроборонпром".

"Так, на 17 підприємствах - учасників Концерну - встановлено відсутність 189 одиниць автомобільної та бронетанкової техніки, розукомплектування 440 одиниць авіаційної артилерійської та іншої техніки", - йдеться в повідомленні.

Негативні наслідки, як повідомляє ГПУ, стали можливими в результаті тривалого неприйняття рішень посадовими особами Міністерства оборони та Збройних Сил України про його закріплення за іншими частинами Збройних Сил України, не забезпечення інвентаризації цього майна та його належного обліку, що призвело до втрат зазначених матеріальних ресурсів вартістю понад 27 млн грн, а також негативно вплинуло на стан обороноздатності держави.

За цими фактами 26 червня поточного року Генеральною прокуратурою України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, тобто неналежне виконання службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram