ГоловнаСуспільствоПодії

У Донецькій області підірвали вантажний поїзд

Один з вагонів зійшов з рейок

У Донецькій області підірвали вантажний поїзд
Фото: zdr.gudok.ru

1 липня невідомі скоїли серію підривів ділянок колії на Донецькій залізниці.

Про це повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

Так, на перегоні "Іловайськ - Кутейникове" о 16:15 стався підрив непарної та парної колії під вантажним поїздом, який рухався зі швидкістю 45 км/год. В результаті вибуху четвертий вагон з голови поїзда зійшов з рейок. Постраждалих немає. Залізничники підняли вагон о 19:10 і о 23:55 відкрили рух поїздів обома коліями.

Цього ж дня о 16:15 на 57 км перегону "Моспине - Іловайськ" невідомі здійснили підрив колії (пошкоджено 1,5 м магістралі). Залізничникам вдалося відновити рух поїздів о 22:45. Зараз швидкість руху обмежено 40 км/год.

Окрім того, тривають несанкціоновані втручання з пошкодженням і крадіжками технологічного обладнання залізниці. 1 липня о 2:35 на перегоні "Гродівка - Желанна" зловмисники відімкнули релейну шафу та викрали реле і трансформатор. Роботу обладнання відновили о 6:00. Через крадіжку затримано 7 вантажних поїздів і 2 пасажирські потяги: №342 Луганськ - Севастополь і №92 Луганськ - Одеса.

Нагадаємо, вибухи на залізниці в Луганській та Донецькій областях останнім часом відбуваються майже щодня. Наприклад, вчора на Донецькій залізниці сталося чотири вибухи.

Голова МВС Арсен Аваков заявив, що вибухи організовує ватажок горлівських бойовиків Ігор Безлер.

"Він підриває залізничні колії так, щоб усі вагони проходили через 1-2 нитки і він їх покривав даниною", - сказав міністр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram