ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ встановила особу лідера бойовиків зі Сніжного

Підозрюваний пройшов спеціальне навчання на тренувальній базі спецслужб РФ під Ростовом

СБУ встановила особу лідера бойовиків зі Сніжного
Фото: sbu.gov.ua

Служба безпеки України встановила особу одного з ватажків бойовиків зі Сніжного Донецької області на прізвисько "Якут-снайпер", група якого за завданням спецслужб РФ чинить збройний опір силам АТО та тероризує мирне населення в Донецькій області.

Як повідомляєпрес-служба СБУ, "Якутом" виявився громадянин України Сяткін Денис Володимирович, 1972 р.н., уродженець Магнітогорська Челябінської області Росії.

У лютому-березні поточного року він здійснював протиправні дії у складі незаконного воєнізованого формування, яке брало участь в окупації АР Крим російськими військовими, особисто знімав український державний прапор з будівлі міськвиконкому у Сімферополі.

Згодом, під керівництвом свого куратора з ФСБ РФ капітана Олександра Обера, бойовик готувався до перебазування на схід України для організації терактів і диверсій. "Якут" пройшов спеціальне навчання на тренувальній базі спецслужб РФ під Ростовом.

Встановлено, що 20 червня група Сяткіна-"Якута" незаконно перетнула державний кордон України в районі населеного пункту Дмитрівка Донецької області в складі колони російської військової техніки (п'ять танків, сім БМП та кілька КамАЗів).

Наприкінці червня "Якут" та його бандити підступно обстрілювали позиції сил АТО в Сніжнянському районі Донецької області. За скоєні злочини бойовики отримували плату до $2000 тисяч.

За даними, отриманими СБУ, після відновлення бойових дій у зоні АТО бандит вирішив тікати, підбурюючи до цього інших терористів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram