ГоловнаСуспільствоПодії

Міліція вважає вибух в одеському військкоматі терактом

Від вибуху ніхто не постраждав

Міліція вважає вибух в одеському військкоматі терактом
Фото: Виталий Головин

Міліція класифікує вибух в одеському військкоматі як терористичний акт.

Про це йдеться в повідомленні ГУ МВС в Одеській області.

За фактом вибуху УСБУ в Одеській області розпочато кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України. Міліція розшукає осіб, причетних до скоєння вибуху.

Правоохоронці встановили, що в результаті вибуху була пошкоджена зовнішня стіна, а також частково зруйновані перекриття між підвальним приміщенням та 1-м поверхом будівлі. Вибуховою хвилею з 1-го по 3-й поверхи вибиті шибки. Також вибуховою хвилею частково вибито скло на 3-му і 5-му поверхах розташованого поруч житлового будинку.

При цьому жодних слідів займання не виявлено. Від вибуху ніхто не постраждав. Причина вибуху встановлюється.

Під час огляду прилеглої до будівлі військкомату території міліція знайшла кілька пластикових предметів невстановленого походження, які будуть направлені в НДЕКЦ для проведення експертного дослідження.

Нагадаємо, сьогодні вночі в будівлі військкомату в Суворовському районі Одеси стався вибух. В результаті госпіталізована одна людина.

Зазначимо також, в Одесі в ніч проти 30 червня невідомі намагалися підпалити обласний військкомат і закинули всередину пляшки із запальною сумішшю. В результаті підпалу вигорів передпокій, а стіни з 1-го по 4-й поверх дуже закоптилися. Пожежу загасили за 10 хвилин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram