ГоловнаСуспільствоПодії

10 чоловіків у балаклавах вивели лідера нинішнього Майдану "Слона" із зали суду (оновлено, додаються фото)

Телефони самооборонівця не відповідають

Із зали Печерського райсуду в Києві викрали самооборонівця Майдану Андрія Трачука на прізвисько "Слон". Про це LB.ua повідомила його дружина Світлана.

"Щойно із зали суду десять осіб у балаклавах викрали мого чоловіка", - заявила вона.

Пізніше Світлана повідомила, що чоловіка відвезли в Шевченківський райсуд Києва у справі, нібито пов'язаній із перешкоджанням роботі журналістів.

Як повідомлено на сайті МВС, відкрито кримінальне провадження за ст. 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання професійній діяльності журналістів), проводять необхідні слідчі дії. Запобіжний захід, а також покарання за скоєне затриманим визначить суд.

Як повідомив кореспондент LB.ua, біля Шевченківського суду - шість автобусів з міліцією. Близько 20 співробітників міліції в цивільному. Неподалік зібралися й активісти Майдану.

Нагадаємо, що 2 липня "Слон" опинився в центрі скандалу, коли він і ще кілька самооборонівців намагалися перешкодити журналістам знімати біля барикади на вулиці Городецького, мотивуючи це небажанням показувати свої обличчя на камеру, а також недовірою до роботи преси.

Трачук із 8 травня перебуває під домашнім арештом. Міліція підозрювала його і ще кількох самооборонівців у викраденні молодої людини і вимаганні. У Самообороні пояснюють, що нікого не викрадали, а заяву в міліцію написали два гомосексуали, яких упіймали на Майдані та побили.

За даними ЗМІ, "Слон" зараз є лідером тих людей, котрі ще залишаються на Майдані.Трачукові 32 роки, він із міста Рівне.

Зараз на Майдані Незалежності та в Українському домі живуть 500 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram