ГоловнаЕкономікаДержава

Україна закриє морські порти Криму для міжнародного судноплавства

Порушникам заборони можуть загрожувати штрафи або тюремне ув'язнення

Україна закриє морські порти Криму для міжнародного судноплавства
архив
Фото: EPA/UPG

Україна вирішила закрити для міжнародного судноплавства морські порти Євпаторії, Керчі, Севастополя, Феодосії, Ялти, розташовані на території невизнаної Республіки Крим та Севастополя.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної інспекції з безпеки на морському та річковому транспорті.

У ньому наголошується, що в офіційних виданнях "Урядовий кур'єр" від 26 червня та "Офіційному віснику України" від 4 липня опубліковано розпорядження Кабінету Міністрів від 30 квітня № 578-р "Деякі питання функціонування морського і річкового транспорту", на виконання якого і відповідно до Порядку відкриття і закриття морських портів Міністерством інфраструктури видано наказ від 16 червня "Про закриття морських портів".

"По суті таке рішення означає, що будь-яке судно, яке зайшло в морські порти півострова, робить це на свій страх і ризик, оскільки судновласники та капітани суден, які проігнорували подібну заборону, можуть мати справу з серйозними проблемами (штрафами або навіть тюремними ув'язненнями)", - зазначає прес-служба.

Наказ набере чинності після його офіційного опублікування.

У повідомленні підкреслюється, що Україна повідомила Міжнародну морську організацію (IMO) про підготовку рішення щодо закриття кримських портів в середині травня.

Нагадаємо, в березні Державна рада невизнаної Республіки Крим на позачерговому пленарному засіданні створила державне підприємство "Кримські морські порти" на базі портів Євпаторії, Керчі, Феодосії та Ялти, які раніше були українськими держпідприємствами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram