ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві закидали камінням редакцію газети "Вести" (оновлено)

Столична міліція проводить перевірку за фактом нападу

У суботу, 5 липня, близько 11:00 люди в масках закидали камінням і "коктейлями Молотова" редакцію газети "Вести", яка розташована в центрі Києва.

Про це повідомляється на сайті "Вестей".

Фото: А.Браткова

"Спочатку я почув кілька пострілів, швидше за все, з травматичної зброї. Потім у вікна на першому та другому поверхах полетіло каміння та "коктейлі Молотова". Після цього в приміщення пустили сльозогінний газ, який дуже швидко поширився усією редакцію, - там досі дуже важко дихати. Один з охоронців, який намагався перешкодити бандитам, був побитий", - наводить видання слова свого співробітника, який у той час був у будівлі.

Фото: А.Браткова

За його словами, невідомі не намагалися проникнути у приміщення. У повідомленні також наголошується, що це не перша спроба погрому офісу газети.

"Вести" розцінюють ці дії як спробу залякування редакції і вимагають від влади вжити всіх можливих заходів для забезпечення безпечної роботи наших журналістів", - йдеться в повідомленні.

Столична міліція проводить перевірку за фактом нападу.

ОНОВЛЕННЯ. Прес-служба МВС повідомила, що кваліфікувала напад на редакцію "Вестей" як хуліганство. За її інформацією, в ньому брали участь близько 50 осіб у балаклавах і з палицями.

Сам напад тривав лише кілька хвилин.

Раніше підрозділ податкової міліції Міндоходів спільно з Держфінмоніторингом заблокував рахунки ТОВ "Вісті Мас-Медіа" і його директора Ігоря Гужви.

Згодом приміщення редакції видання намагалися штурмувати незадоволені проросійською політикою редакції активісти, але штурму не сталося, оскільки підходи до будівлі охороняла міліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram