ГоловнаСуспільствоПодії

Найгострішою ситуація в зоні АТО залишається в 7 містах Донбасу, - Міноборони

У відомстві відзначили позитивний вплив звільнення міст від бойовиків на ситуацію в суспільстві

Найгострішою ситуація в зоні АТО залишається в 7 містах Донбасу, - Міноборони
Фото: EPA/UPG

Найгострішою ситуація в зоні антитерористичної операції (АТО) станом на ранок 7 липня залишається в Донецьку, Горлівці, Луганську, Сніжному, Антрациті, Краснодоні та Сєвєродонецьку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

"Станом на 07:00 сьогодні, 7 липня, ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою. Найгострішою залишається ситуація в населених пунктах Донецьк, Горлівка, Луганськ, Сніжне, Антрацит, Краснодон і Сєверодонецьк", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба зазначає, що звільнення від терористів населених пунктів Слов'янського, Артемівського, Маріїнського районів та міста Щастя позитивно впливає на суспільно-політичну обстановку і настрої мирного місцевого населення в Донецькій області, там уживають заходів для відновлення інфраструктури, органів державної влади, державних установ та теле- й радіомережі. Також налагоджують постачання харчових продуктів, питної води та іншої допомоги силами АТО.

Основні зусилля підрозділів Збройних сил України, залучених до АТО, зосереджені на знищенні баз підготовки, осередків і блокпостів бойовиків, відновленні контролю над державним кордоном і надійній ізоляції зони конфлікту. При цьому особливу увагу військовослужбовці приділяють запобіганню втратам серед мирного населення та безпеці цивільних осіб.

Інженерні підрозділи Збройних сил України працюють над розмінуванням доріг, мостів, будівель. У Красному Лимані евакуйовано 700 боєприпасів калібру 122 мм. Знищено 10 боєприпасів калібру 152 мм для гаубиці Д-30, тридцять детонаторів, три гранати РГД-5. У Слов'янську виявлено дві машини боєприпасів, два кілограми вибухової речовини часів Великої Вітчизняної війни.

6 липня в Миколаївці знайшли одну тонну тротилу, боєприпаси. Також виявлено і знешкоджено три протипіхотні осколкові міни МОН-100 і три протитанкові міни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram