ГоловнаСуспільствоПодії

РНБО: сапери знешкодили 700 мін у Слов'янську

Сепаратисти мінують важливі інфраструктурні об'єкти перед тим, як покидають міста

РНБО: сапери знешкодили 700 мін у Слов'янську
архив
Фото: Макс Левин

Сапери Збройних сил знешкодили 700 мін у Слов'янську.

Про це на брифінгу сказав речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Тільки за останню добу в місті Слов'янську військові сапери знешкодили 700 мін і знищили кілька десятків детонаторів", - сказав він.

Окрім того, за словами Лисенка, сили антитерористичної операції виявляють ділянки, заміновані для пошкодження телекомунікаційних мереж.

Він наголосив, що диверсанти, залишаючи населені пункти, мінують важливі інфраструктурні об'єкти, а також об'єкти соціального та адміністративного значення.

"Розуміючи, що це може спричинити численні втрати серед мирного населення, Президент України доручив командуванню силових відомств приділити особливу увагу розмінуванню об'єктів інфраструктури, у містах, які звільнено від бойовиків", - сказав він.

Він також закликав мирне населення не намагатися знешкодити вибухові пристрої самостійно.

Лисенко зазначив, що за останню добу в рамках АТО поранено одного військовослужбовця, ніхто не загинув, терористи близько 10 разів обстрілювали українські позиції, зокрема пункт пропуску "Довжанський", але всі атаки відбито.

Водночас у Луганській області підірвано залізничний міст, яким проходить під'їзна лінія до Щастинської ТЕС, в Донецькій області на в'їзді в одне з міст заміновано мости і дамбу.

Нагадаємо, 6 липня силовики показали арсенал зброї, знайдений у мерії Слов'янська після того, як сепаратисти втекли з міста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram